Lista mea de bloguri

joi, 10 septembrie 2009

Raiduri ale politiei in timpul serviciilor religioase, arestari ale credinciosilor in Tashkent, Uzbekistan


In 23 august, aproximativ 20 de politisti uzbeci au facut un raid la Donam Protestant Church din Tashkent, Uzbekistan, in timpul unui serviciu de inchinare de duminica, potrivit unei stiri din 26 august a Forum 18. Autoritatile au pretins ca serviciul era o adunare religioasa ,,neautorizata” si au cerut ca toti cei prezenti sa-si dea numele si adresele.

Desi conducatorii bisericesti au prezentat toate actele necesare, dovedind statutul inregistrat al bisericii, politia le-au ignorat si au continuat sa ameninte si sa chestioneze. Cateva ore mai tarziu, politia i-a arestat pe pastorul Vladimir Tyo si pe alti sapte credinciosi. Trei dintre cei inchisi au fost eliberati in decurs de 24 de ore.

In urmatoarea zi, curtea l-a condamnat pe pastorul Tyo si pe alti trei credinciosi, la 15 zile de detentie si au ordonat ca literatura crestina si filmele ce au fost confiscate in timpul raidului sa fie distruse. Aceasta este o amenintare grava la adresa libertatii religioase in Uzbekistan, deoarece acest incident marcheaza, pentru prima oara, faptul ca o biserica inregistrata legal a fost supusa unui raid, in timpul serviciului de inchinare si ca liderii ei au fost arestati.

Rugati-va pentru credinta staruitoare a acestor credinciosi. Rugati-va ca crestinii uzbeci sa continue sa-l slujeasca pe Cristos cu curaj, in mijlocul unor mari oprelisti.
Puteti vizualiza fragmente din DVD-ul VOM, “Uzbek Voices” online pe www.persecution.tv

Niciun comentariu: