Lista mea de bloguri

marți, 15 septembrie 2009

Crestinii au atacat intreaga Karnataka, India


In ceea ce priveste aniversarea unui an de violenta fara precedent impotriva crestinilor, in statul Orissa, razboaiele iau contur tot mai mult iar credinciosii de pe intreaga Indie sunt vizati de atacuri viitoare. In ultimele zile, crestinii din Karnataka au infruntat intimidarea si arestul din partea militantilor hindu si din partea politiei.
Aproximativ 20 de militanti hindu au strigat sloganuri anti-crestine intr-un serviciu de inchinare in satul Gabbur in data de 9 august.
Pastorul V. James (46 de ani) a fost batut si tarat afara din cladire. El a fost in stare sa scape de cei ce l-au atacat si a depus o plangere impotriva lor la politie. La aproximativ ora 21:30, militantii au atacat pe pastorul James in casa lui si l-au gonit pe el si familia sa afara din sat. Potrivit ultimului raport, familia nu s-a intors inapoi in casa lor.
Chiar inainte de miezul noptii, in data de 11 august, aproximativ 80 de crestini care au participat intr-o tabara de instruire pentru invatatori, au fost atacati de militantii hindu in satul Annigere.
Tabara de patru zile a fost organizata de Seva Bharath Mission India, o organizatie crestina non-guvernamentala.

Militantii au acuzat crestinii ca sunt implicati in convertire fortata. Militantii au confiscat telefoane mobile si biblii si au batut pastorii. Cateva femei tinere au fost de asemenea agresate. Un pastor a fost capabil sa scape si a cautat ajutor din partea politiei. Potrivit cu Compass Direct, doi ofiteri de politie au ajuns la locul faptei la aproximativ ora 1:30 am, si doar au privit cum bibliile au fost adunate si distruse. Ofiterii ar fi reportat sub-inspectorului cum ca crestinii au vorbit derogatoriu despre zeii hindusi.

Trei ore mai tarziu, mai multi ofiteri au ajuns si au cerut sa stie de ce crestinii nu au cerut perrmisiunea sa se adune impreuna. Surprinzator, 8 pastori au fost arestati si acuzati de intalnire ilegala, galagie, conspiratie criminala si « acte destinate sa ofenseze sentimentele religioase insultand religia sau convingerile religioase. »
Numele si adresele altor crestini au fost inregistrate de politie inainte de a fi trimisi acasa. Pastorii retinuti au fost eliberati pe cautiune in data de 18 august.

In seara zilei de 16 august, pastor John Quadros a vizitat o locuinta in Padmanabhanagar, impreuna cu alte cateva familii, ca sa se roage pentru tatal bolnav care era gazda. Cativa militanti hindu, ofiteri de politie si membrii ai mass-mediei locale au navalit in casa. Pastorul a fost acuzat de convertire fortata, interogat si i s-a spus sa informeze oficialitatile de orice alte activitati viitoare de rugaciune. Militantii au amenintat ca il vor ataca daca vor auzi de orice alte intalniri pentru rugaciune.

Rugati-va ca persecutia aflata in crestere in India sa mareasca indrazneala crestinilor. (Fapte 4 : 29 – 31). Rugati-L pe Dumnezeu sa lucreze la inimile si vietile militantilor hindu ca acestia sa se intoarca la El.

Niciun comentariu: