Lista mea de bloguri

joi, 10 septembrie 2009

Coreea de Sud ia in calcul interzicerea activitatii misionare in Estul Mijlociu


Dupa ce a primit plangeri din tarile din Estul Mijlociu legate de eforturile evanghelice ale cetatenilor sai, Coreea de Sud ia in calcul interzicerea activitatii misionare in aceasta zona ,,din motive de securitate.” Potrivit unui oficial anonim care a dat informatii pentru The Korean Times saptamana trecuta, printre masurile luate in considerare se afla restrictii legate de folosirea pasapoartelor si legate de plecarile din Coreea de Sud, in cazul celor care au fost expulzati pentru tentative de evanghelizare.

Membri ai unor grupuri misionare ar putea primi interdictia de a intra in tarile din Estul Mijlociu, desi nu au antecedente de expulzare. Potrivit oficialului anonim, ,,Unele organizatii continua sa-si trimita membri in zone periculoase pentru activitate misionara. Am primit cereri din partea altor tari de a-i opri de la aceasta.”

Pe un weblog publicat in 31 august, The Voice of the Martyrs indeamna guvernul sud-coreean sa se abtina de la a interveni, si cu cele mai bune intentii, in drepturile cetatenilor de a-si manifesta credinta chiar in tari cu risc ridicat. De asemenea, indeamna crestinii din natiunile libere sa stie ca exista riscuri in a purta evanghelia in multe parti ale lumii si sa accepte consecintele ascultarii lor.

Se fac noi apeluri catre lideri bisericesti si misionari, sa-si planifice cu mai multa grija calatoriile misionare pe termen scurt si sa pregateasca participantii in moduri si cu mijloace de evanghelizare in medii religioase ostile care sa urmeze povata biblica de a fi la fel de intelepti ca serpii si nevinovati ca porumbeii (Matei 10:16).

Vizitati weblog-ul nostru pentru declaratia completa si pentru o cercetare mai amanuntita a acestei relatari.

Rugati-va ca guvernul sud-coreean sa renunte la planurile de a restrictiona libertatea religioasa a cetatenilor in acest mod. Rugati-va ca liderii religiosi sa ia pozitie si sa-si exprime preocuparile legate de aceste propuneri. Rugati-va ca liderii religiosi si misiunile din intreaga lume sa se angajeze din nou pentru ministerele aflate in formare din tarile musulmane, carora li se potriveste povata de la Matei 10:16.

Niciun comentariu: