Lista mea de bloguri

joi, 10 septembrie 2009

Biserici din China interzise, crestini arestati


Doi membri ai Bisericii Crestine Laojie din satul Sangdong in provincia Henan din China, au fost arestati la doar cateva zile dupa ce oficialitatile au inchis biserica acestora pentru a doua oara, potrivit cu un raport de la partenerul VOMC, ChinaAid.

Pe data de 6 august, Biroul de Religie si Relatii Etnice din zona Xiayi au intezis Biserica Crestina Laojie, declarand ca “este o adunare ilegala pentru activitati religioase”. O declaratie de abolire a bisericii a fost emisa mai devreme in data de 27 iunie. Abolirea bisericii urmeaza o propunere recenta adusa de Comitetul Satului Sangdong pentru schimb de proprietate, si anume, sa schimba proprietatea bisericii lor cu o alta proprietate de doar jumatate de dimensiune. Cand crestinii au cerut o inlocuire mai egala, comitetul a amenintat ca va demola cladirea bisericii.

La aproximativ ora 8:00 pm pe data de 13 august, cativa ofiteri de politie au navalit in cladirea bisericii si au arestat doi barbati, pe Li Guangren si Zheng Xincai. Cand un membru al bisericii a fost contactat de catre un corespondent strain de la Radio Free Asia ca sa verifice incidentul, acesta a declarat nerespectarea vietii private si a libertatii au fost nedrepte si nejustificabile. Oficialitatile, care au monitorizat apelurile, au folosit interviul ca o dovada pentru a continua sa retina si sa condamne pe cei doi credinciosi de “activitati sociale ilegale.” Guangren si Xincai au fost condamnati in data de 14 august la 10 zile de detentie administrativa ai au fost amendati cu 1 000 Yuan (aproximativ 160 de dolari)

Cereti lui Dumnezeu sa protejeze si sa sustina pe Guangren si Xincai pe perioada detentiei lor. Rugati-va pentru cei doi credinciosi chinezi sa aiba curaj sa il serveasca pe Dumnezeu in ciuda hartuirii si arestului.

Niciun comentariu: