Lista mea de bloguri

miercuri, 17 decembrie 2008


India (MNN) – Săptămâna trecută, Gospel for Asia(Evanghelia pentru Asia) a trimis o relatare care arată că misionarul N. Chauhan a fost răpit şi bătut de extremiştii hinduşi în Madhya Pradesh, India. În ziua următoare, Chauhan a scăpat cu greutate din ghearele celor care l-au răpit.
Chauhan a fost întrebat de extremiştii într-o piaţă despre slujirea sa, şi apoi a fost târât spre o casă pentru a fi bătut. După ce a refuzat să calce pe Biblie când i s-a poruncit să facă asta, Chauhan a fost bătut de mai multe ori. Preocupat de absenţa lui Chauhan, liderii GFA au încercat să-l contacteze. Extremiştii i-au luat telefonul mobil şi au răspuns apelului spunând, „Acelaşi lucru vi se va întâmpla şi vouă!”
Mai târziu extremiştii au încercat să se înţeleagă cu Chauhan ducându-l noaptea în apropierea unui drum pentru a se întâlni cu liderul lor. După ce a fost dezlegat ca să se liniştească, Chauhan a reuşit să scape repede, alergând aproape 6 km până la casa unui alt credincios, lăsându-i în urmă pe răpitorii săi.
Acum Chauhan este în siguranţă, dar atacul neabătut asupra unui credincios în India altundeva decât în Orissa este descurajant. Atacurile anti-creştine, care iniţial s-au crezut a fi limitate la statul Orissa, s-au răspândit cu o viteză mare şi în zonele înconjurătoare. În Jharkhand şi Uttar Pradesh creştinii au fost bătuţi, iar o biserică a fost închisă cu forţa. De asemenea, în Delhi şi Maharashtra, credincioşii au fost ameninţaţi cu moartea pentru că se întâlnesc şi distribuie literatură creştină.
Vorbind despre de aceea această escaladare a violenţei care este atât de descurajatoare, Preşedintele GFA, K. P. Yohannan scrie, ”extremiştii devin din ce în ce mai obraznici în atacurile lor”.
Totuşi, GFA nu şi-a pierdut speranţa, şi-L laudă pe Dumnezeu că Chauhan este din nou în siguranţă. Vă rog să continuaţi să vă rugaţi pentru ca familia lui să fie protejată, la fel şi pentru miile de creştini din India care trec prin situaţii primejdioase.

Niciun comentariu: